Search
Close this search box.

Balinees

Inhoudsopgave

Algemene beschrijving
In het kort is de sierlijke, majestueuze Balinees een Siamees met een lange vacht. Maar ze zijn zoveel meer dan dit! De lange vacht van deze aanhankelijke kat stroomt over het lange lichaam zonder een van zijn elegante lijnen te verdoezelen terwijl het zijn volgende avontuur zoekt met ogen die glinsteren van ondeugd. De fijne, slanke Balinees heeft de gratie van de dansers van Bali en zijn gespierde lichaam is bedekt met een lange, zijdeachtige hermelijnmantel. De saffierblauwe ogen schitteren van intelligentie en nieuwsgierigheid terwijl het zijn koninkrijk onderzoekt, maar de Balinezen verwerpen in een oogwenk die koninklijke houding om deel te nemen aan een wild spel met een speelgoedmuis. Zijn prinselijke houding en vloeiende gratie herinneren er constant aan dat zijn voorouders in Siam als heilig werden beschouwd met een koninklijke air.

Geschiedenis
De vroege geschiedenis van de Balinezen is onbekend, hoewel sporadische verwijzingen ernaar al vroeg voorkomen. Sommigen zeggen dat er een Chinees tapijt is dat een langhaar afschildert, een 1871 Penny Illustrated-tijdschrift bevat een verwijzing naar een langharige Siamees en we vinden een registratieformulier voor een CFF voor één in 1928. Terwijl de langharige kittens sporadisch opdoken, was de geschiedenis van de Balinees begint met de eerste fokprogramma’s in de jaren vijftig. Twee Siamese fokkers, Marion Dorsey (Rai-Mar) in Californië en Helen Smith (MerryMews) in New York, werden beiden verliefd op de schoonheid van sommige langharige kittens die in hun Siamese nesten verschenen en besloten om meer van de lieve katten te ontwikkelen. Helen Smith bedacht de naam Balinees om hun gratie en elegantie weer te geven die haar deed denken aan Balinese dansers.

De Balinezen werden oorspronkelijk herkend in vier kleuren: zeehond, blauw, chocolade en lila. In 1979 werd ook rood en crème samen met het tabby-patroon geaccepteerd, waarbij het kleurenpalet werd afgerond met rood, crème, schildpadden van alle kleurencombinaties als effen kleurpunten en tabby-punten. Meer recent werden deze kleuren in combinatie met wit geaccepteerd, waardoor het kleurenspectrum werd uitgebreid met bicolor-punten. TICA herkende de Balinese competitie in 1979.

Persoonlijkheid
Balinezen hebben buitengewoon liefhebbende eigenschappen en hechten veel waarde aan hun families. Zij zullen je beste vriend zijn en willen betrokken zijn bij alles wat je doet om je te helpen het bed naar de computer te laten werken (je wilde toch echt die cryptische liefdesboodschappen versturen die je Balinees voor jou typte?) Om deel te nemen aan alle soorten games. Deze gezellige katten zullen met je chatten over alle onderwerpen terwijl je je aandacht vestigt op iets dat je misschien hebt gemist. Ze vragen veel aandacht en komen in kattenkwaad uit, dus ze moeten niet alleen blijven voor lange periodes. Ze vinden het heerlijk om te spelen en kunnen van alles een speeltje maken – die kleine speelgoedmuis, een blaadje dat binnen blies, een stuk papier, een teaser-toy – dat ze urenlang zal vermaken. Balinees kan goed overweg met kinderen en andere huisdieren, die gemakkelijk in het gezin passen.

Eigenschappen
De Balinezen hebben vacht met een enkele laag die dicht bij het lange, slanke lichaam ligt. Het gebrek aan ondervacht vermindert de kans op mattering. De zachte vacht is fijn en zijdeachtig en is een centimeter tot twee centimeter lang over het lichaam. Er is geen kraag in de nek, maar de staart draagt ​​een prachtige pluim waar het haar tot 5 inches lang kan zijn. Ze hebben dezelfde prachtige diepe saffierblauwe ogen als de Siamees. De Balinezen hebben ook het point patroon waarbij de kleur beperkt is tot het masker of gezicht, oren, benen en staart met een contrasterend crèmekleurig wit lichaam. Het komt in een breed scala van puoint kleuren en patronen van het algemeen bekende sealpoint tot de zeldzame lilac tabby & white point.

Balinezen zijn slanke, sierlijke katten met lange cylindervormige lichamen en een fijne botstructuur. In feite is de Balinees de belichaming van een lang lang slank lichaam, een lange staart omzoomd met lang haar, lange, fijne benen en een lang recht profiel. Vanaf het puntje van zijn neus tot het puntje van zijn staart en tot aan de punt van zijn tenen is de dansende Balinees lang en sierlijk. Het hoofd is een lange, spits toelopende driehoek die uitloopt van de neus tot aan de uiteinden van de oren. Terwijl het sierlijk en elegant is, geeft het alle spieren het gevoel van met zijde bedekt staal. Het is een middelgrote kat met mannetjes met een gewicht van 6 tot 8 kilo en vrouwtjes van 5-7 kilo.

De Balinees is een vocale kat die graag met je praat. Zijn stem is een beetje rustiger en zachter dan die van de Siamees en het is niet zo nadrukkelijk als de Siamees. Als u op zoek bent naar een interactieve vocale kat, is de sierlijke Balinees misschien precies wat u zoekt.

De zijdeachtige enkele vacht maakt de Balinese een eenvoudig te onderhouden langharige kat. Het komt zelden in de war of mat en een snelle kam verwijdert gemakkelijk los dood haar terwijl de spectaculaire gepluimde staart op zijn best blijft. Buiten dat, alles wat nodig is, is een snelle veeg van de oren met een wattenstaafje om eventuele was te verwijderen en een snelle nagelafwerking om uw kat in perfecte conditie te houden.

Recente verhalen

Delen: