Huisdieren kunnen voor mensen hun steun en toeverlaat zijn. Een dier in huis zorgt voor gezelligheid, voor aandacht en voor reuring. Vaak moeten mensen er dan ook niet aan denken dat zo’n trouwe viervoeter ziek wordt. De praktijk is echter weerbarstig: ieder huisdier heeft op een gegeven moment in zijn leven medische hulp nodig. Het kan gaan om een ziekte waarvoor medicatie nodig is, of misschien moet je dier wel onder het mes. In zo’n geval kun je geconfronteerd worden met een hoge factuur: medische zorg voor een dier is namelijk niet goedkoop. Vrees je dat je de rekening niet kunt betalen, dan is kun je een kattenverzekering afsluiten. Met deze polis kun je de kosten binnen de perken houden.
Een kattenverzekering voorkomt dat je veel geld moet betalen
Een verzekering sluit je af om te voorkomen dat je zelf veel kosten moet maken als je dier medische zorg nodig heeft. De huisdierenverzekering van Univé doet precies dat. Wanneer je deze polis afsluit, kun je vervolgens tot tachtig procent van de kosten die je bij de dierenarts maakt, laten uitbetalen door je verzekering. Je betaalt dus zelf altijd nog een deel van de kosten, maar deze zijn aanzienlijk minder dan wanneer je geen verzekering had afgesloten. Zorg er wel voor dat je op tijd een verzekering afsluit. Je kunt namelijk niet pas een polis nemen op het moment dat je kat al ziek is. Iedere polis komt met een bepaalde wachttijd om te voorkomen dat mensen pas een verzekering nemen wanneer ze hem meteen nodig hebben. Ook goed om te weten: je sluit per huisdier een verzekering af. Je kunt dus niet voor meerdere dieren een polis afsluiten. Vergelijk het met je eigen zorgverzekering; ook deze sluit je per persoon af. Sluit je echter meerdere polissen af bij een verzekeraar, dan kun je wel profiteren van mooie kortingen. Dat scheelt ook weer geld.
Je kat is ziek en heeft hulp nodig: wat kun je het beste doen?
Wanneer je merkt dat je kat ziek is en medische hulp nodig heeft, kun je gewoon een afspraak maken bij je eigen dierenarts. De kosten van het consult worden door je verzekeraar vergoedt, hetzelfde geldt ook voor de kosten die gemaakt moeten worden om je dier te behandelen. Denk daarbij aan een eventuele operatie of aan de medicatie die je dier moet gaan slikken. Wat niet onder je polis valt, zijn de kosten die je sowieso had moeten maken omdat je een huisdier hebt. Denk hierbij aan de kosten die een sterilisatie of een castratie met zich meebrengen. Ook inentingen vallen voor je eigen rekening. Is de behandeling achter de rug, dan kun je de factuur doorsturen naar je verzekeraar of je kunt je dierenarts vragen om de factuur rechtstreeks te sturen. Je verzekeraar handelt de betaling dan voor je af. Zo heb jij zo weinig mogelijk werk van je verzekering. Dat is toch ideaal?
Vergeet niet om de aanvullende polissen te checken
Een huisdierenverzekering afsluiten, is een fluitje van een cent. Je kunt even naar de site van je verzekeraar gaan waar je meer info kunt vinden over de polis. We raden je aan om ook even naar de aanvullende verzekeringen te kijken. Je kunt bijvoorbeeld beweegzorg voor je dier toevoegen. Hiermee kan je dier onder begeleiding van een professional de beweging krijgen die het nodig heeft om een gezond leven te leiden. Ook interessant is de tandzorg. Ook voor dieren geldt namelijk dat een gezond gebit een gezond dier betekent.