Search
Close this search box.

Kattenverenigingen.

Ontdek de wereld van kattenverenigingen in Nederland op onze pagina. Hier vind je een overzicht van de belangrijkste kattenverenigingen. Leer meer over hun missies, evenementen en hoe ze bijdragen aan de wereld van katten. Neem een bezoek op hun website en ontdek de betrokkenheid van deze verenigingen in de Nederlandse kattencommunity!

Aby2000

Aby2000 is een vereniging voor liefhebbers en fokkers van de Somali en de Abessijn. Het belangrijkste doel van Aby2000 is de promotie en verbetering van de door ons geliefde rassen, de Abessijn en de Somali. Dit doen zij door voorlichting te verlenen op het gebied van fokken en houden van Abessijnen en Somali’s en het aanbieden van een kitten-en herplaatsbemiddeling. Daarnaast leveren zij waar ze kunnen een bijdrage aan wetenschappelijk onderzoek en hebben we over de jaren met de hulp van onze leden en specialisten een schat aan kennis verzameld die we delen met fokkers en liefhebbers.

Kittenbemiddeling: Jolijn Radix
Telefoon: 0117 45 10 14
E-mail: –
Website: aby2000.nl

SAN, Somali Abessijn Nederland

SAN, wat staat voor Somali Abessijn Nederland, is opgericht als een informatief en beschermend orgaan voor de rassen Somali en Abessijn. Hoewel het een kleine werkvereniging is, speelt SAN een cruciale rol bij het uitgeven van het tijdschrift ‘Ticked’ en het onderhouden van hun website. Belangrijk om te benadrukken is dat SAN geen fokvereniging is en niet gebonden is aan enige fokvereniging. De vereniging biedt leden op Ticked een servicepakket, waaronder kitteninformatie, escortservice, stamboomservice, ledenkortingen, en meer. Opgericht op 4 mei 1991, streeft SAN naar het bevorderen van de gezondheid, het behouden van het type en karakter, en het verlenen van uitgebreide service aan alle liefhebbers van Abessijnen en Somali’s.

Telefoon: –
E-mail:  –
Website: somaby.com

De Britten Club

Een rasclub voor de echte Brits korthaar liefhebber. Deze rasclub geeft een magazine uit en organiseert onder andere kittenmiddagen en lezingen. Voor en door liefhebbers van de Britse Korthaar. Kennis uit verleden, heden en toekomst proberen zij een plekje te geven op hun website.

Kittenbemiddeling: Anja Wever-Langedijk
Telefoon: –
E-mail: info@brittenclub.nl
Website: brittenclub.nl

Mundikat

Mundikat is een vereniging van fokkers en liefhebbers van katten en is aangesloten bij de internationale federatie FIFe. Zij organiseren regelmatig kattenshows en geven iedere twee maanden het Mundikat Magazine uit. De vereniging adviseert haar leden over allerlei aangelegenheden, waaronder veterinaire zaken. De klachtencommissie behandelt klachten tegen leden.

Kittenbemiddeling: Henny Bok
Telefoon: 073 – 656 4802
E-mail: bestuur@mundikat.nl
Website: mundikat.nl

Nederlandse Kattenfokkers Vereniging (NKFV)

De NKFV, oftewel de Nederlandse Kattenfokkers Vereniging, behoort tot een van de grootste kattenverenigingen in Nederland. Opgericht op 3 januari 1967, ontving de vereniging op 7 april van datzelfde jaar Koninklijke goedkeuring.

Doelstellingen van de NKFV:
– Het bevorderen van het welzijn van de kat en het streven naar een beter begrip van en meer waardering voor dit prachtige dier.
– Het stimuleren van verantwoord fokken van raskatten.
– Het aanmoedigen van het fokken van nieuwe variëteiten.

Met een rijke geschiedenis en een Koninklijke goedkeuring, staat de NKFV toegewijd aan het bevorderen van de liefde en zorg voor katten, het verantwoord fokken van raskatten en het verkennen van nieuwe variëteiten. Ontdek meer over hun missie en activiteiten op hun website.

Kittenbemiddeling: Mimi Versantvoort
Telefoon: 030 – 603 3606
E-mail: kittenbemiddeling@nkfv.nl
Website: nfkv.nl

Nederlanse Langhaarkatten Vereniging (NLKV)

De NLKV is er voor alle Raskatten – Langhaar, Halflanghaar en Kortharen. De Nederlandse Langhaarkatten Vereniging is opgericht op 18 november 1977. 

Kittenbemiddeling: –
Telefoon: –
E-mail: info@nlkv.nl
Website: nlkv.nl

Nederlandse RasKatten Vereniging (NRKV)

De NRKV, ofwel de Nederlandse RasKatten Vereniging, is een warme en continu groeiende gemeenschap voor alle liefhebbers van raskatten.

In september 1987 ontstond een rasvereniging onder de N.V.v.K. (Nederlandse Vereniging van Kattevrienden) genaamd ‘Rex’ voor Cornish en Devon Rex-liefhebbers. In 1988, na een periode van groei, scheidde de Rex-club zich af en werd de NKKV (Nederlandse KorthaarKatten Vereniging) opgericht. In 1996 evolueerde de vereniging naar de NRKV, passend bij de werkelijkheid van het inschrijven van diverse rassen, met vernieuwd logo, reglementen en een tijdschrift op A4-formaat met een kleurrijke omslag.

De NRKV organiseert jaarlijks internationale kattenshows met speciale presentaties over bepaalde rassen. Hier delen erkende keurmeesters kennis over uiterlijk, kleuren, vachtconditie en karakter van de tentoongestelde katten. Standhouders bieden diverse katten- en mensgerelateerde items te koop aan. Elk kattenlid, inclusief huiskatten, krijgt de kans om zich te presenteren met mooie prijzen voor de winnaars en loterijprijzen.

De NRKV brengt ook hun eigen clubblad uit, ‘De Korte Golf’, als een extra bron van informatie en plezier voor de leden. Ontdek meer over de levendige wereld van raskatten bij de NRKV!

Kittenbemiddeling: Nia Nederhand
Telefoon: 0181 – 615 427
E-mail: voorzitter@nrkv.info
Website: nrkv.nl